AJAX - Bir Sunucuya İstek Gönder

POLATX
By -
0



 Ajax, bir web tarayıcısından bir web sunucusuna gerçek zamanlı veri gönderme ve alma işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılan bir teknolojidir. Ajax kısaltması, Asynchronous JavaScript and XML (Asenkron JavaScript ve XML) kelimelerinin ilk harflerinden oluşur.

Ajax isteğini bir örnekte gösterecek olursak, aşağıdaki gibi olabilir:

var xhttp = new XMLHttpRequest(); xhttp.onreadystatechange = function() { if (this.readyState == 4 && this.status == 200) { // İşlemler burada yapılır } }; xhttp.open("GET", "veri.php", true); xhttp.send();

Bu kod parçacığında, ilk olarak bir XMLHttpRequest nesnesi oluşturulur. Daha sonra, onreadystatechange olayı için bir fonksiyon tanımlanır ve bu fonksiyon, isteğin durumunun ve durum kodunun belirli değerlere ulaştığında çalıştırılacak işlemleri içerir. Sonra, open() metodu ile isteğin türü (GET, POST vb.), hedef dosya (veri.php gibi) ve eşzamanlılık durumu belirtilir. Son olarak, send() metodu ile istek gönderilir.

Bu sadece bir örnektir ve Ajax isteklerini yapmak için kullanabileceğiniz birçok farklı yöntem ve teknik bulunmaktadır. Daha fazla bilgi ve örnekler için, Ajax hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz, lütfen internette araştırma yapın.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!